Stenhaugs.net

© 2016 - Jan Vidar Stenhaug - Hof - Norway

Sist oppdatert: 12. september 2016

Rikets saler, Stevnehall og Betel i Norge

 

Når vi er på tur så prøver vi å få tatt bilder av de salene som er der vi er.

Her er et knippe Rikets saler fra Norge - og vi starter med vår egen - resten er i alfabetisk rekkefølge.

 

Noen av salene har lagt ut flere bilder av, i en bildekarussel.

Det ser dere ved at det står Bilde X av X. Da er det bare å klikke på bildet for å se de neste.

 

Alta:

Dette bilde av Rikets sal i Alta fant vi på Altaposten sin nettside.

 

Andselv:

Dette er Andselv menighet sin Rikets sal på Moen, rett ved Olsborg - litt nord for Bardufoss i Troms. Bildet er tatt i august 2008.

 

Arendal:

Dette er salen til Arendal menighet i Aust-Agder. Bildet er tatt i juni 2010.

 

Asker:

Asker er i Bærum i Akershus og den brukes av Asker og Asker polske menigheter. Dette bildet er tatt i januar 2011.

 

Askim:

Her er ett kveldsbilde av Askim menighets Rikets sal i Østfold, fra november 2009.

 

Bergen - Nesttun:

Dette er fra da Rikets sal på Nesttun i Bergen ble bygd. Den var ikke ett tredagers-prosjekt, for den er så stor at den også kan brukes til stevner. Jan var med der en helg i september 2002, og tok da dette bildet. Det er Nesttun og Bergen latiske menigheter som bruker denne.

 

Drammen:

Her er salen i Drammen, ikke langt fra Gulskogen kjøpesenter. Den har strandtomt til Drammenselva. Det er Drammen Nord, Drammen Sør, Drammen engelske og Drammen latinske menigheter som bruker denne salen. Drammen er Holmestrands nabodistrikt i nord. Bildet er fra januar 2009.

 

Fagernes:

Dette er Rikets sal på Leira i Valdres. Det er Fagernes menighet som bruker denne. Leira er i Nord Aurdal kommune i Oppland. Bildet er tatt i juli 2009.

 

Fauske:

Fauske menighet sin sal. Fauske ligger i Nordland. Bildet er tatt i juli 2010.

 

Finnsnes:

Her er salen til Finnsnes menighet i Troms, ikke langt fra Senja. Bildet tok vi i august 2008.

 

Fredrikstad:

Dette er salen i Fredrikstad i Østfold, som brukes av menighetene Fredrikstad, Fredrikstad Øst og Kråkerøy. Bildet er tatt i mars 2013.

 

Fron - gammel sal på Vinstra:

Dette er den gamle salen til Fron menighet på Vinstra i Gudbrandsdalen i Oppland. Bildet er tatt fra E6 i juli 2007. Den er på venstre side av E6 når man kjører nordover mot Trondheim. Denne er solgt, og menigheten har fått en nybygd sal som vi håper vi snart får tatt bilde av.

 

Førde:

Fant dette bilde av salen til Førde menighet på nrk.no.

 

Gol:

Dette er salen på Gol, som brukes av Hallingdal menighet. Så vidt vi vet leier de lokalene i nedre etasje, for i etasjen over er det andre bedrifter.

 

Gvarv:

I Rikets sal på Gvarv i Telemark er det Notodden og Bø menigheter som har møter. De tre menighetene Notodden, Ulefoss og Bø ble slått sammen til to i 2011. Bildet er tatt i oktober 2011.

 

Halden:

Slik ser salen ut i Halden i Østfold. Bildet er tatt i mars 2013.

 

Herøysund:

Dette bildet av salen til Herøysund menighet fikk jeg på sms fra en bror i vår egen menighet.

 

Hokksund:

Dette er salen til Eiker menighet i Buskerud. Dette er Holmestrands nabomenighet i nordvest. Dette er tatt i september 2014 - med JW.ORG-skiltet på plass.

 

Kristiansand:

Salen i Kristiansand ligger midt i sentrum. Den brukes av Lund, Randesund, Vågsbygd og Kristiansand polske menigheter. Bildet er tatt i ausgust 2015.

 

Larvik:

Her er salen i Larvik i Vestfold som brukes av de tre menighetene Larvik, Torstrand og Larvik polske. I Torstrand er det også en tegnspråkgruppe. Dette bildet er fra juni 2010.

 

Vi giftet vi oss i denne salen den 20. november 1999, og det var i Torstrand menighet vi gikk de første 7 årene etterpå, før vi flyttet til Holmestrand.

 

Levanger:

Her er Rikets sal i Levanger i Nord-Trøndelag. Den ser man faktisk fra E6, særlig når man kjører nordover. Den ligger ved krysset mellom E6 og Fv 128. Bildet er tatt i september 2011.

 

Lillehammer:

Dette er salen i Lillehammer i Oppland. Bildet er tatt i juli 2010.

 

Lillestrøm - er ikke lenger i bruk:

Rikets sal i Lillestrøm i Akershus ligger så og si i sentrum av byen. Bildet er tatt i juni 2010. Menigheten bruker nå salen sammen med Jessheim på Kløfta.

 

Lyngdal:

Det er Lyngdal menighet som bruker denne salen. Bildet er tatt i august 2015.

 

Mo i Rana - Ikke lenger i bruk:

Dette er Mo menighet sin gamle sal som lå på Utsikten, rett ved den gamle E12, som er veien som går til Sverige - Den Blå Vägen som den heter. Bildet er tatt i juli 2010. Mo i Rana er omentrent midt i Nordland. I juni 2012 bygde menigheten ny Rikets sal, litt nærmere E6.

 

Mosjøen:

Her sitter Therese foran salen til Mosjøen menighet i Nordland. Bildet er tatt i juli 2005.

 

Moss:

Dette er salen i Moss i Østfold, men den ligger egentlig i Rygge. Det er menighetene Moss, Jeløy og Rygge som bruker denne. Bildet er tatt i mars 2013.

 

Mysen:

Dette er salen til Mysen menighet i Østfold. Bildet er fra november 2009.

 

Namsos:

Rikets sal til Namsos menighet er på Spillum i Nord-Trøndelag. Bildet er tatt i august 2011.

 

Nittedal:

Rikets sal til Nittedal menighet besøkte vi januar 2011. Den ligger på Hakadal.

 

Nøtterøy:

Her er salen på Borgheim på Nøtterøy i Vestfold. Denne menigheten tilhørte Jan da vi traff hverandre. Bildet er fra oktober 2008.

 

Orkanger:

Dette sammensatte bildet av salen til Orkanger menighet, fant vi på nettet.

 

Oslo - Bogstadveien:

Her er salen i Bogstadveien på Majorstua i Oslo. Det er menighetene Majorstua, Frogner, Oslo engelske Sør og Oslo tagalog som har møtene her. Bildet er tatt i februar 2013. Salen er i en boligblokk, og det er den hvite døren som leder inn til gangen der inngangsdøren er til salen.

 

Oslo - Inkognitogaten - Ikke lenger i bruk:

Dette er Inkognitogaten 28 B i Oslo, en godt kjent adresse for de som har vært med i sannheten lenge. For her var Betel i Norge i årene 1925 til 1983, da Betel flyttet til Ytre Enebakk. Bildet er tatt i februar 2012.

 

Oslo - Torshov:

Her er det litt vanskelig å se at det er en Rikets sal. Den er nederst i den teglkledde blokken midt på bildet. Inngangen til salen er den grå rammen bak personen på bildet. Her er det Grünerløkka, Oslo engelske Nord, Oslo russiske og Sinsen menigheter som har møtene. Bildet er tatt i mars 2011.

 

Rjukan:

Dette er salen på Rjukan i Telemark. Bildet er fra august 2009.

 

Sandefjord:

Her er salen i Sandefjord i Vestfold. Den brukes av Sandefjord og Sandar menigheter, og er også bygd i 1998 som den i Holmestrand. Bildet tok vi i oktober 2008.

 

Sarpsborg:

Her er salen i Sarpsborg i Østfold. Det er menighetene Sarpsborg og Borg som bruker denne salen. Bildet er tatt i mars 2013.

 

Skien:

Her er salen i Skien i Telemark. Den brukes av Gimsøy, Skien og Porsgrunn menigheter. Bildet er fra mars 2008.

 

Sortland:

Her er salen på Sortland i Nordland. Dette tok vi i august 2008. For en del år siden ble Sortland menighet slått sammen med Hennes og Stokmarknes. Og da ble dette salen for de tre menighetene. Den nye sammenslåtte menigheten fikk navnet Sortland menighet.

 

Stavanger:

Dette bildet av salen i Stavanger i Rogaland fikk vi på MMS av noen venner av oss. Salen brukes av Stavanger engelske, Eiganes, Storhaug og Ullandhaug menigheter.

 

Stjørdal:

Her er salen i Stjørdal i Nord-Trøndelag. Den er langs Malvikveien, omentrent midt mellom Stjørdal og Hommelvik - egentlig så ligger den ett par steinkast inn i Sør-Trøndelag. Bildet er tatt i juli 2010.

 

Stokmarknes - Ikke lenger i bruk:

Her er salen på Børøya ved Stokmarknes i Nordland. Også dette tok vi i juli 2005. Stokmarknes, Hennes og Sortland menigheter er slått sammen, og de har i dag møtene i salen på Sortland.

 

Storforshei - Ikke lenger i bruk:

Dette er den gamle salen på Storforshei i Nordland. Menigheten ble for mange år siden slått sammen med Mo menighet i Mo i Rana, og salen er blitt et motorsykkelmuseum. Bildet er tatt i juli 2016.

 

Svolvær:

Her er salen i Svolvær i Nordland. Den veien som sees i forkant av bildet er E 10, så den er godt synlig. Du finner den ved Osan, mellom Svolvær og Kabelvåg. Dette bildet er fra august 2008.

 

Sørvågen:

Her er salen til Sørvågen menighet på Moskenes i Nordland, nesten ytterst i Lofoten. Den ligger godt synlig fra E 10, og fra veien til fergeleiet for ferga mellom Moskenes og Bodø. Bildet tok vi i juli 2005.

 

Tana:

Dette er salen i Tana i Finnmark. Bildet er hentet fra nrk.no.

 

Tromsø:

Her er salen i Kroken i Tromsø i Troms. Dette er tatt i august 2008.

 

Trondheim - Leangen:

Dette er den nyeste salen i Trondheim i Sør-Trøndelag. Den brukes av Trondheim engelske, Strindheim og Rosenborg menigheter. Bildet er tatt i september 2008.

 

Tvedestrand:

Salen i Tvedestrand i Aust-Agder ligger bortgjemt i skogen rett utenfor sentrum. Bildet er tatt i juni 2010.

 

Tønsberg:

Her er salen til Tønsberg menighet som ligger på Vear i Vestfold. Det var litt mørkt ute da dette bildet ble tatt - så vi skal få tatt et bedre senere. Bildet tok vi i august 2009.

 

Voss:

Her er salen på Voss i Hordaland. Den ligger godt synlig på høyre side av Rv 13, når man kjører imot Voss sørfra. Bildet er tatt i juli 2009.

 

Ålesund:

Her er salen i Ålesund i Møre og Romsdal som brukes av Ålesund og Borgund menigheter. Bildet tok vi i juli 2009.